Ingrediënten
40 g roomboter
mespuntje zout
50 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
150 g gerookte zalm
1/2 limoen
200 ml slagroom
1 zakje klopvast
2 eetlepels basilicum (diepvries)
Materialen
spuitzak (met kartelmond met grote opening)
Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten. Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren. Pan van vuur nemen. 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren. Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren. Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen. In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken. Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen. Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan. Soesjes op rooster laten afkoelen.
Bereiden
Zalm fijnhakken. Limoen goed schoonboenen en ca. 1/2 theelepel schil afraspen. Limoen uitpersen, sap over zalm schenken. Slagroom met klopvast stijfkloppen. Zalm, limoenrasp en basilicum door slagroom scheppen. Mengsel op smaak brengen met peper. Zalmmengsel in spuitzak overdoen. Met scherp mes kapjes van soesjes afsnijden. Soesjes met zalmmengsel vullen en kapjes er weer op zetten
zondag 20 december 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten