vrijdag 20 februari 2009

Kaastaart

Ingrediënten
200 gr Bastognekoeken
300 gr Philadelphia Naturel
125 gr boter
300 ml slagroom
100 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix


Bereidingswijze
Verkruimel de koekjes, voeg de boter toe en meng het goed door elkaar.
Verdeel het koekmengsel over de bodem van een springvorm en strijk het geheel mooi glad met de bolle kant van een lepel.
Roer de Philadelphia los en zacht.
Klop in een andere kom de slagroom, de basterdsuiker en de vanillesuiker met een mixer. Voeg al kloppend de klopfix toe. Zorg dat de slagroom niet te stijf wordt.
Roer de Philadelphia en het slagroommengsel goed door elkaar.
Schep het geheel op de koekbodem en strijk het geheel glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel nat voor een extra gladde afwerking.
Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Tips voor de vulling: Met dit eenvoudige en klassieke basisrecept kun je eindeloos variëren. Meng het slagroommengsel ook eens met:
jam in alle smaken (halveer dan wel de hoeveelheid suiker)
stukjes chocolade
gesmolten chocolade tussen de bodem en de vulling.
stukjes noga

Tips voor decoratie: fruit, chocolade snippers, gesmolten chocolade, karamel, kersen- of aardbeienvlaaivulling

Geen opmerkingen: