Wat heb je nodig:
750 gr appels
kaneel
citroen sap
4 eieren
4 zakjes vanile suiker
krenten/rozijnen
250 gr bloem
200 gr suiker
200 gr boter
zout
poeder suiker
abrikozen jam
Schil de appels in partjes en doe er wat kaneel en citoen over. meng in een kom de boter met de suiker en de vanille suiker en een klein beetje zout. Als het goed gemengd voeg je een voor een de eieren toe. let wel op dat het ei eerst goed vermengt is met het beslag voor de je de volgende doet. Doe vervolgens de bloem met een spatel door het mengsel. Vet een taartvorm in en doe wat beslag op de bodem van de taartvorm zodat deze bedekt is. verdeel de helft van de appelpartje over het beslag. dan wat krenten en rozijnen. Een beetje abrikozen jam warm maken in de magnetron, en dit over de krenten verdelen en dan het geheel bedekken met de rest van de appelpartjes. Hier over de rest van het beslag. Appeltaart in een voor verwarmde oven baken tot deze goud bruin is. je kunt het ook contoleren door een satestokje in de taart te prikken. als deze warm is en er blijft geen beslag aan zitten is de taart klaar. Als de taart uit de oven is de boven kant besmeren met abrikozen jam en daarna de boven kant bestrooien met poedersuiker.
Smakelijk !!!
Liefs Irene
zondag 11 januari 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten